Wat zijn Apple Carplay en Android Auto en hoe werken ze?

18-04-2023 12:00
Wat zijn Apple Carplay en Android Auto en hoe werken ze?-2023-04-18 12:00:00

Benieuwd naar de werkwijze van Apple Carplay en Android Auto? Lees dan dit artikel.

Apple Carplay en Android Auto zijn besturingssystemen voor je auto die bijna hetzelfde doen. Als je een iPhone hebt, gebruik je Apple Carplay en anders maak je gebruik van Android Auto. Het infotainmentsysteem toont de belangrijkste symbolen, zoals bellen, muziek, maps, berichten en podcasts op een scherm in de auto. Vanaf dat scherm kun je een telefoonnummer selecteren, een podcast luisteren of een bestemming invoeren. Je kunt de apps eenvoudig aanklikken of gebruik maken van stembediening.

Hoe koppel je Apple Carplay of Android Auto aan je auto?

Om gebruik te maken van Apple Carplay hoef je alleen je telefoon te koppelen aan de auto. Dit kan via een USB-kabel of draadloos via Bluetooth. Ga na het maken van verbinding naar de instellingen van je iPhone, klik op Algemeen en selecteer Carplay om de koppeling te voltooien. Als je gebruik wilt maken van Android Auto, moet je eerst de app op je telefoon installeren. Maak vervolgens verbinding met de auto via Bluetooth of USB-kabel en open de app. Volg de stappen in het systeem en je kunt gebruik maken van Android Auto.

Wat zijn de mogelijkheden met Apple Carplay en Android Auto?

Beide systemen bieden een aantal standaard apps die veilig te gebruiken zijn tijdens het autorijden. Met Apple Carplay kun je bijvoorbeeld contacten opzoeken en bellen, muziek, podcasts en audioboeken luisteren, berichten lezen, navigeren, je agenda raadplegen en instellingen aanpassen. Met Android Auto kun je soortgelijke functies gebruiken, maar het biedt iets minder opties dan Apple Carplay.

Hoe weet je of je auto Android Auto of Apple Carplay heeft?

Om te controleren of de auto die je wilt kopen is voorzien van Android Auto of Apple Carplay, kun je de optielijst raadplegen. Als de optie niet is aangevinkt, is het mogelijk om deze achteraf in te bouwen. Neem contact op met onze verkoopmedewerkers voor meer informatie.

 

Wil je meer weten over Apple Carplay of Android Auto? Neem dan contact met ons op via 0529 - 74 00 40. We helpen je graag verder.