Alles wat je moet weten over climate control

04-04-2023 14:44
Alles wat je moet weten over climate control-2023-04-04 14:44:05

Alles wat je moet weten over climate control in auto's. Als je op zoek bent naar een nieuwe auto, is de kans groot dat je bij de optielijst de term "climate control" tegenkomt.

Maar wat is het nu eigenlijk en wat is het verschil met een gewone airco? In dit nieuwsbericht leggen we alles uit wat je moet weten over climate control in auto's.

Hoe werkt climate control?

Climate control is een systeem dat ervoor zorgt dat de temperatuur in de auto constant blijft, ongeacht de buitentemperatuur. Je kunt zelf de gewenste temperatuur instellen, waarna het systeem ervoor zorgt dat deze temperatuur wordt gehandhaafd. Dit wordt mogelijk gemaakt door een geavanceerd regelsysteem in het dashboard, dat allerlei gegevens uitleest om de juiste temperatuur te verzorgen. Denk hierbij aan de voertuigsnelheid, het toerental van de motor, de luchtkwaliteit en de straling van de zon.

Het verschil tussen een airco en climate control

Er zijn drie verschillende soorten aircosystemen: de handbediende airco, de semiautomatische airco en climate control. Het grootste verschil tussen een gewone airco en climate control is dat de laatste volledig automatisch werkt en de temperatuur constant houdt. Bij een handbediende airco moet je zelf de temperatuur en blaaskracht instellen en bij een semiautomatische airco regelt het systeem wel de temperatuur, maar moet je zelf de blaaskracht instellen.

Heb ik climate control in mijn auto?

Als je wilt weten of jouw auto is voorzien van climate control, kun je het best de optielijst raadplegen. Staat de optie niet aangevinkt, maar wil je meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. Zij informeren je graag over de verschillende opties op het gebied van climate control en andere autotechnologieën.

Waarom kiezen voor climate control in je auto?

Climate control heeft enkele voordelen ten opzichte van een standaard airco of semiautomatische airco. Allereerst zorgt climate control voor een constante temperatuur in de auto. Hierdoor hoef je niet constant aan de knoppen te draaien om de gewenste temperatuur te behouden. Daarnaast is het een stuk comfortabeler omdat je geen last hebt van grote temperatuurschommelingen.

 

Een ander voordeel van climate control is dat het systeem rekening houdt met de luchtkwaliteit in de auto. Het filtersysteem van de airco verwijdert bijvoorbeeld pollen, stof en andere vervuilende stoffen uit de lucht in de auto. Zo zorgt climate control voor een gezondere en schone omgeving.

Tot slot kan climate control ook brandstof besparen. Het systeem zorgt er namelijk voor dat de airco alleen draait wanneer dat nodig is. Hierdoor wordt er niet onnodig energie verspild en kan er op lange termijn geld bespaard worden op brandstofkosten. Climate control is een handige en comfortabele optie om te overwegen bij het kopen van een nieuwe auto. Het zorgt voor een constante temperatuur in de auto, een schone lucht en kan op de lange termijn geld besparen.

 

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van climate control in auto's van JARO Automotive? Neem dan gerust contact op met onze verkoopmedewerkers voor meer informatie.